Der bliver lige skruet op en ekstra gang for de danske farver på lørdag, når dette års IRONMAN Lanzarote bliver skudt i gang. 62 danskere er nemlig til start, og de tre af dem stiller til start i pro-klassen – naturligvis inklusiv den danske vinder fra sidste år Tine Holst, der kommer tilbage for at forsvare sidste års sejr.

Én af jordklodens allerhårdeste stævner på den fulde distance bliver skudt i gang tidligt lørdag morgen med 62 danskere til start. Faktisk står der på startlisten 63 danskere, men da den ene af dem – professionelle Anne Jensen – har pådraget sig en skade, må hun se med fra sidelinjen.

Til start har vi til gengæld sidste års danske vinder i kvindernes pro-klasse, der er tilbage for at forsvare sidste års Lanzarote-titel. Og så er der også to danske pro-debutanter med, og dem skal det blive spændende at se hvad de kan drive det til i deres allerførste IRONMAN i den allerfineste klasse.

Derudover tæller startlisten også lynhurtige danske age groupere, som vi nok skal forvente at se en god portion topresultater fra.

Spørger man de danske pro-atleter, så er de klar til de store udfordringer der venter gennem hele lørdagen.

Tine Holst: Det bliver alt eller intet

Sidste år nappede Tine Holst sejren i kvindernes pro-klasse med en margin på knap 2,5 minut til nummer to, belgiske Alexandra Tondeur. I år kommer Tine tilbage til Lanzarote for at forsvare sin titel, og det gør hun mere klar end nogensinde.

Hun beretter at hun har det skønt, at hun glæder sig til på lørdag og at hun har haft sin karrieres bedste build-up.

– “Jeg har det skønt, og glæder mig meget til på lørdag. Træning frem til Lanzarote har været perfekt – Mit bedste build-up so far! Jeg er 100% klar til at gå all-in med mit motto Don’t stop believing,” skriver Tine Holst i en besked til Pastaparty.dk

Og Tine lægger ikke fingre mellem hvad der skal ske på raceday.

– “Det bliver alt eller intet. Med det mener jeg at nogle gange skal der satses, også hvis det er ensbetydende med en stor risiko.”

Mads Bang Jensen: Det er en stor ting for mig at køre som pro

Hos pro-debutanten Mads Bang Jensen fra MSI Pro Tri, er det nogle lidt andre ord der kommer. Mads er klar over at det bliver helt anderledes at køre i pro-klassen i forhold til de hidtige age group-stævner, hvilket også gør at han gerne vil holde sine forhåbninger til raceday lidt for sig selv.

Og det forstår man jo egentligt godt.

– “Jeg er velankommet til Lanzarote, cyklen er hel og jeg har det godt,” fortæller Mads Bang Jensen umiddelbart efter han er landet på Lanzarote i tirsdag.

– “Jeg er selvfølgelig helt vildt spændt. Det er en rigtig stor ting for mig at køre som pro, hvilket er noget jeg har drømt om siden jeg købte min første cykel. I forhold til forhåbninger, så det rigtig svært at sige. Har selvfølgelig nogle mere konkrete mål, men dem holder jeg for mig selv, min coach og Tine. Jeg ved godt at det er en rigtig strong-man og tonserrute, som nok er det der definerer mig bedst.”

Mads blev i øvrigt for nyligt nummer to i det spanske Torre del Mar Triathlon på den halve distance.

Pia Englyst: Det handler mest om at få et fedt løb

Til start i pro-rækkerne finder vi også en anden pro-debutant i form af Pia Englyst. Pia er en efterhånden erfaren age group-triatlet med mange flotte resultater bag sig, hvor hun alene i år har vundet VI Steelives Half Triathlon i Spanien og Islev Duathlon herhjemme i Danmark, imens hun sørgede for en tredjeplads i Herlev Triathlon for kun få uger siden.

Med sin debut i pro-klassen har Pia dog svært ved at sætte ord på sine forhåbninger til IRONMAN Lanzarote. For hende handler det om at få samlet noget erfaring og så forhåbentligt ikke være den sidste pro-kvinde over stregen.

– “Det bliver min debut som pro og det bliver spændende at se om jeg kan følge med der. Jeg ved ikke helt hvor mange ord jeg kan sætte på mine forhåbninger – for mig handler det nok mest om at få et fedt løb uden at være den sidste pro over målstregen,” forklarer Pia Englyst.

– “Så må vi se om det kan lade sig at gøre på lørdag.”

Anne Jensen: Det er et race jeg holder sindsygt meget af

Tine Holst, Mads Bang Jensen og Pia Englyst er ikke de eneste danske pro’ere der står på startlisten til IRONMAN Lanzarote. Den efterhånden rutinerede Anne Jensen står der også, men en ledbåndsskade holder hende desværre ude af racet i år.

– “Jeg har desværre rykket et ledbånd i stykker og kommer derfor ikke til start. Det er ellers et race, jeg holder sindssygt meget af,” forklarer Anne Jensen ærgerligt i en besked.

Det er ellers en skam, for racet på Lanzarote var sidste år Annes første IRONMAN som pro, som hun krydrede med at krydse målstregen som nummer syv. Anne kommer dog stadig til at være en del af racet, bare ikke som deltager. I stedet har hun påtaget sig jobbet med at hjælpe britiske Lucy Charles, der sidste år blev nummer tre på Lanzarote.

– “Det var mit første race som pro og det gør ondt, at jeg ikke skal stå på stregen på lørdag. Men jeg er dernede og hjælper Lucy Charles, så jeg har en lille funktion i racet alligevel,” skriver Anne og fortæller at hun ser frem til at heppe på de mange andre danskere.

– “Jeg glæder mig til at heppe på de øvrige danskere.”

De danske deltagere i IRONMAN Lanzarote 2017

FPro

2 Tine Holst
29 Pia Englyst

MPro

52 Mads Bang Jensen

F25-29

60 Katrine Brock

M25-29

311 Lasse Strandby Reenberg
315 Rasmus Østergaard Hansen
551 Mathias Mylle

F30-34

62 Kristine Arnborg
438 Anette Bøgh Andresen

M30-34

173 Mark Tranto
170 Brian Petersen
316 Joshua Hodge
608 Jesper Christian Larsen
614 Kasper Ougaard

F35-39

135 Katrine Meldgaard Lund-Nielsen

M35-39

192 Jacob Lademann
193 Oliver Nygaard
200 Keld Heilskov
333 Kristian Bech Safft
337 Frederik Mejlby
758 Dennis Steffensen
865 Poul Broch

F40-44

465 Sanne Herlevsen

M40-44

95 Martin Barner-Olsen
219 Kennet Hammerby
980 Lasse Munck Rasmussen
1024 Jesper Madsen
1065 Kim Jacobsen
1101 Martin From
1124 Michael Rasmussen
1173 Carsten Sloth Agesen

F45-49

65 Lillan Sindahl Glümer
480 Anne Louise Gimsing

M45-49

113 Henrik Israelsson
244 Henrik Antonsen
249 Durrin Hynes
250 Michael Nielsen
1192 Flemmin Christiansen
1250 Peter Egede Nielsen
1313 Peter Achton
1330 Jesper Nygaard
1350 Jesper Fog
1377 Morten Storch

F50-54

505 Pia Neve
508 Lone Mogensen

M50-54

127 Thomas Schwartz
267 Bent Andersen
385 Joern Madsen
395 Tom Leth Jensen
1391 Ole De Groot
1418 Michael Rosengaard
1441 Dan Jensen
1456 Lars Rønning
1480 Martin Sørensen
1488 Troels Henriksen

F55-59

305 Karina Søgaard
523 Bente Norlyk-Goulding

M55-59

1528 Bjørn Clausen
1533 Per Larsen
1562 Per Nielsen
1568 Klaus Brügmann

Den fulde startliste kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply