En kæmpe forløsning. Det er sådan Esben Hovgaard beskriver sin flotte tredjeplads i lørdagens IRONMAN Kalmar, hvor han endnu engang beviste at intet er afgjort før målstregen er nået. Endda i et race, hvor han følte sig i krise allerede fra det første armtag i vandet.

Det blev desværre ikke til den håbede Kona-plads for Esben Hovgaard i denne omgang, selvom han i lørdags kørte sig på podiet i IRONMAN Kalmar. Men på trods af en ellers hæderlig tredjeplads, der af Esben selv betegnes som en kæmpe forløsning, så var det svenske race langt fra en dans på roser – nærmere tværtimod.

– Jeg var i problemer fra første armtag og indtil væskedepotet ved 122 km, hvor min kæreste stod med en dunk cola. De første 100 km på cyklen var meget blæsende og jeg havde problemer med at holde pace. Det var første da jeg fik en update fra min kæreste, at jeg fik en fornemmelse af, at de andre også synes det var hårdt. Så det gav moral og en tro på at det kunne lade sig gøre, fortæller Esben Hovgaard til Pastaparty.dk her et par dage efter den smukke præstation.

– Og ja, så var det ret fantastisk at kunne nappe en podieplads selvom jeg følte, at jeg havde været i krise det meste af dagen.

Som i mere eller mindre alle andre af Esben Hovgaards konkurrencer, beviste han i lørdags at absolut intet er afgjort før målstregen er nået. Med den første halvdel af det afsluttende marathon overstået, lå Hovgard i fjerdeposition med mere end otte minutter op til svenske Karl-Johan Danielsson.

Men vi skulle ikke meget længere hen før der begyndte at ske ting og sager, og pludseligt hentede Hovgaard hastigt ind på sin nærmeste foranliggende konkurrent. Det går op for ham omkring 28 kilometermærket, hvor den lige får en tand ekstra de sidste 14 kilometer til mål – en tand, der skaffer ham tredjepladsen med kun et par kilometer tilbage.

– Ved 28 km kan jeg regne ud at han er i problemer, så jeg kan nærmest ikke huske de sidste 14 km, da jeg kunne se, at det ville blive tæt. Jeg vidste, at det ville redde min sæson at få en podieplads så det var en kæmpe forløsning.

– Især fordi jeg kunne se at han faldt tilbage med der samme, så jeg kunne nyde de sidste 2 km uden at kollapse på målstregen igen, fortæller Esben Hovgaard med hentydning til da han måtte køres væk på en båre efter IRONMAN Frankfurt for halvanden måned siden.

Som sagt medførte tredjepladsen desværre ikke en Kona-plads i år, men det betyder ikke at Esben Hovgaard er helt færdig med tri. Han barsler nemlig allerede med tanker for resten af sæsonen, dog endnu ikke noget helt konkret.

– Jeg har ikke noget konkret fastlagt endnu, og der er mange ting som skal falde på plads. Men jeg er et godt sted lige nu, og jeg er ikke færdig med triathlon, slutter Esben Hovgaard.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply