Det har været et par medaljehøstende begivenheder for de danske atleter, der i den forgangne uge har deltaget i flere forskellige discipliner ved VM i Penticton, Canada. Det viser vores research på samtlige af de danske resultater.

Som bekendt vandt Helle Frederiksen sent i går aftes – dansk tid – VM-sølv på langdistance i kvindernes pro-race, imens Camilla Pedersen sørgede for en syvendeplads.

Men de to pro-kvinder var langtfra de eneste danskere der fik vist sig flot frem, for gennem de 10 dage der blev afholdt ITU Multisports VM i Penticton, Canada, blev det til meget mere end bare den ene sølvmedalje der tilfaldt Helle Frederiksen.

Her på Pastaparty.dk har vi dykket ned i resultaterne fra Penticton, og ud fra dem, kan vi konstatere at det er blevet til ikke mindre end 7 medaljer, fordelt over 3 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 1 bronzemedalje.

VM i sprint og standard duathlon

Hvis vi starter fra en ende og taget et kig på VM-ugens første stævner, finder vi en enkelt dansker der var til start på de to duathlon-distancer sprint og standard.

Ingen danske medaljer blev der høstet her, men på sprintdistancen var Karsten Olsen – der var eneste danske duatlet – utroligt tæt på. Her blev han nemlig nummer fire, imens han til gengæld måtte nøjes med en syvendeplads på standard-distancen.

Karsten var til start i M60-64.

VM i cross triathlon

Til gengæld havde Karsten Olsen mere vind i sejlene under VM i cross triathlon, hvor han – på trods af et styrt undervejs – svømmede, mountainbikede og trailløb sig til en tredjeplads i M60-64.

Han var dog ikke den bedstplacerede dansker, for i aldersklassen F50-54 sørgede Anne-Mette Mortensen for at hente VM-ugens daværende bedste resultat med en VM-sølvmedalje.

VM i aquathlon

Anne-Mette Mortensens andenplads fik dog ikke lov at stå længe som det bedste danske resultat, for under fredagens VM i aquathlon sørgede Marianne Hüche for dansk guld i paratriathlon-klassen PTS3 Woman.

Her var også Karsten Olsen til start i M60-64, hvor han blev nummer 13.

VM i aquabike

To dage efter Marianne Hüches triumf i aquathlon, var det dog at de danske medaljer for alvor kom væltende ind. Sideløbende med VM på langdistance triathlon, blev der nemlig kørt VM i aquabike der bestod af samme rute som i triathlon-disciplinen, blot med løberuten ude af ligningen.

Her sørgede Jan Henningsen for endnu en dansk VM-guldmedalje, da han i aldersklassen M35-39 brillerede med at vinde med fem minutter ned til nummer to.

Også Annette Owens sørgede her for et flot dansk resultat, da hun blev nummer fem i F55-59.

VM i langdistance-triathlon

Og så blev det altså tid til ugens helt store højdepunkt, nemlig VM på ITUs lange distance.

Som bekendt vandt Helle Frederiksen her VM-sølv, imens Camilla Pedersen løb i mål på en syvendeplads. Men de danske age groupere ville også vise sig flot frem, og det blev i særlig grad gjort af Marianne Hüche i PTS3 Woman, der tog sig endnu en VM-guldmedalje til samlingen.

Samtidigt sørgede Charlotte Berner for endnu en dansk langdistance-medalje, da hun vandt sølv i F45-49 med mindre end fire minutter op til vinderen. Samtidigt blev Karsten Olsen 9’er i M60-64, og så blev Thomas Knudsen nummer 23 i M45-49.

Alt i alt må vi dermed konstatere, at på tværs af samtlige konkurrencer i den nu veloverståede VM-uge i Penticton, fik danskerne virkeligt det optimale ud af rejsen til den anden side af jordkloden.

Og så ser det altså yderst positivt ud kun ét år før det går løs til multisports-VM på Fyn.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply