Tre danske pro-kvinder var i aftes og i nat i aktion i IRONMAN World Championship på Hawaii. Både Camilla Pedersen og det danske medaljehåb Michelle Vesterby måtte dog udgå undervejs, men til gengæld bragede Maja Stage Nielsen igennem med en tolvteplads i sin Kona-debut.

Sædvanligvis kom Maja Stage Nielsen op af vandet et godt stykke fra fronten, da hun efter de 3800 m svømning entreerede T1 som nummer 27 11:22 efter de to førende Lucy Charles og Lauren Brandon.

Med en stærk cykling i en mindre gruppe, formår Maja til gengæld at avancere til en tyvendeplads i T2. Og så gjaldt det altså Majas favoritdisciplin; løbet.

Og sikke et løb hun fik.

På det 42,2 km brandvarme marathon får Maja med løbetiden 3:12:52 løbet sig op på en tolvteplads, hvilket holdte hende ude af top ti med sølle 4 minutter.

Det må dermed siges at være en ganske overbevisende debut, som den hurtige esbjerggenser fik sig på lavaøen. Og så endda kun i hendes tredje IRONMAN.

Helt i front var der ingen der kunne røre den forsvarende vinder Daniela Ryf, der ellers længe så ud til at være sat under pres på cykelruten. På den sidste fjerdedel af cyklingen viste hun dog styrken og buldrede op i førsteposition, hvorefter ingen af kvinderne så noget til hende igen før de mødtes efter målstregen.

Britiske Lucy Charles var i angreb stort set hele dagen og fik en andenplads ud af det, imens Sarah Crowley også kom en tur på podiet med en tredjeplads.

Læs i øvrigt mere om Vesterbys og Pedersens DNF her.

Resultater IRONMAN World Championship 2017 på Hawaii – kvinder

1 Daniela Ryf, Schweiz, 8:50:47
2 Lucy Charles, Storbritanien, 8:59:38
3 Sarah Crowley, Australien, 9:01:38
4 Heather Jackson, USA, 9:02:29
5 Kaisa Sali, Finland, 9:04:40

12 Maja Stage Nielsen, Danmark, 9:25:38

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply