Det er langt fra tilfældigt at Patrick Lange pludselig står øverst på skamlen på Hawaii. Det er resultatet af års træning og nørden med alle de små detaljer. Og det resulterede i et fuldstændigt perfekt race, hvor Patrick Lange ikke blev overilet og brændte sig ud på cykelturen, men holdte sig til sin gameplan og dermed var frisk til løb. Her kunne han indhente den ene efter den anden, for til sidst at løbe over målstregen i ensom majestæt i ny rekordtid.

Nemlig i tiden 8:01:40.

Men én ting er gameplan. En anden ting er al den tid der er brugt på research omkring træning og udstyr inden. Og her er et af de vigtigste redskaber, det racesuit han benytter.

Det er danske FUSION der står bag. Og hvor han i 2016 satte hurtigste løbetid nogensinde i Kona i en FUSION Speedsuit, satte han i år den hurtigste tid nogensinde for hele ruten i den opdaterede udgave.

Nemlig FUSION SLi Speedsuit.

En dragt der er bygget til forholdende på Hawaii

Dragten er et stykke ingeniørkunst i hvordan man arbejder med detaljer i hvert enkelt lille element. Og ifølge FUSION er det de tekniske detaljer bag netop denne dragt, der var medvirkende til, at Patrick Lange kunne have en så overskudsagtig udstråling så sent på løbet.

 – I så hårdt et race som Ironman Hawaii, er det de såkaldte marginal gains der kan være med til at udgøre forskellen mellem succes og fiasko. Og denne dragt er fuldstændigt optimeret til et så krævende miljø som der er på Hawaii, fortæller Per Nissen fra FUSION.

 – Dragten har forskellige paneler, der hver især har sin unikke funktion. Og hvor den er superhurtig på cyklingen, er den decideret optimeret til løb, da det er under løbet at kroppen er mest udsat og presset helt i bund.

Aero og solbeskyttelse

Dragten har et unikt materiale på front og top, som både lægger sig enormt tæt om kroppen, er meget glat og aerodynamisk og samtidig yder en solbeskyttelse på 800+ SPF, fordi dette panel er fyldt med nano titanium dioxid partikler.

 – Det betyder at den er aktivt kølende når det bliver vådt. Derfor hindrer denne del på dragten, at kropstemperaturen stiger. Det betyder i praksis, at kroppen bruger færre ressourcer på at nedkøle sig selv, forklarer Per Nissen.

 – Den vil ganske enkelt forblive frisk i længere tid og huden undgår stress fra solen. De aerodynamiske fordele gør, at Patrick kører hurtigere ved at køre med det planlagte antal watt.

Vævet i stedet for strikket

Patrick har selvfølgelig – ligesom de fleste andre pro’ere – været i vindtunnel for både at optimere aeropositionen og for at teste forskellige dragter. Og her blev SLi-dragten testet til at være den hurtigste.

Kigger man på billeder fra Patrick Langes race i Kona, ses det da også tydeligt at dragten sidder fuldstændigt tæt og uden folder, uanset hvordan han bevæger sig rundt. Det er ifølge Per Nissen hjulpet godt på vej af dragtens elastiske lynlås.

 – Ærmerne og panelet nede omkring lænden er lavet i et specielt slags mikro-mesh, der har en meget høj formbarhed. Det gør at Patrick ikke mærker dragten. Og modstanden ved bevægelser, er på et absolut minimum, forklarer Per Nissen entusiastisk og fortsætter med at forklare fordelene.

 – Materialet på benene er vævet for at opnå ægte firevejsstræk og ægte sportskompression med 12-10 mmHg tryk, der aktivt udsætter trætheden i musklerne. En følgevirkning af den perfekte pasform, er at skindet i bukserne bliver siddende perfekt under hele cykelturen og giver mindst mulig gene.

 – På maveregionen har vi også tilføjet mikro-mesh, så trykket på maven forbliver på et absolut minimum. Samtidigt medvirker den høje formbarhed til at mindske presset på maven ved hver eneste vejrtrækning.

Flere marginal gains

Kort sagt, er FUSION SLi Speedsuit ifølge Per Nissen bygget perfekt til forholdende på Hawaii, ligesom den generelt er et perfekt stykke beklædning til langdistancetriatleten.

Af kolde facts kan der blandt andet nævnes at dragten vejer sølle 191 gram i en størrelse medium, at der er en aerolomme bagpå og at dragten er produceret i Oekotex metervarer, der er uden skadelige stoffer der kan påvirke huden når den er allermest sårbar.

Ligeledes er den produceret i Europa.

Hos FUSION er man yderst stolte af deres produkt, ligesom de er stolte af deres samarbejde med Kona-vinderen Patrick Lange.

 – Vi må i hvert fald sige, at denne dragt har været med til ikke bare at vippe Frodeno og Kienle med flere af tronen. Der blev altså også sat den hurtigste tid nogensinde, fortæller Per Nissen. 

 – Medarbejderne hos FUSION har fulgt Patrick nøje igennem en længere periode, og ved hvordan han har arbejdet med sine svage og stærke sider. Og vi er fuldstændigt blæst væk af hans præstation og af den tilgang han har haft til både forberedelse og til at udføre sin gameplan.

Denne artikel er sponsoreret af FUSION.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply