Det var en tydeligt utilfreds Andrew Starykowicz, der søndag delte podie med den dopingdømte Michael Weiss i IRONMAN 70.3 Texas.

Amerikanske Andrew Starykowicz er ikke blev for at sige at han afskyer doping og folk der bruger det. Og han er tilsyneladende heller ikke blev for at vise det, direkte op i tidligere doperes ansigter.

Da Starykowicz søndag blev nummer tre i IRONMAN 70.3 Texas efter vinderen Ben Kanute og 2’eren, den dopingdømte Michael Weiss, delte amerikaneren efterfølgende et Tweet, hvor han – oversat til dansk – skriver noget i stil med to Chicagoans og en doper til et opslag fra IRONMAN, der delte podienavnene.

Starykowicz vil ikke skåle i champagne

Men det er ikke kun i det efterfølgende tweet, at Andrew Starykowicz udviste sin væmmelse over at dele podie med Michael Weiss. Også under selve champagneceremonien var der ingen tvivl om at hente, om hvad den amerikanske überbiker tænkte.

Imens Starykowicz skåler med vinderen Ben Kanute, undlader han til gengæld ret så tydeligt, at skåle med Weiss.

Michael Weiss dømt for intentioner om at bloddope sig

Imens det efterhånden er ved at være moderne for atleter at teste positiv for mindre kraftige dopingstoffer, er det istedet en markant kraftigere dopingmetode Weiss skulle have benyttet sig af.

Eller i hvert fald haft intentionen til at benytte sig af.

For Weiss er aldrig testet positiv. Til gengæld har han modtaget en to-årig karantæne for at have fået taget sit blod ud på et blodlaboratorium i Wien, Østrig.

Forseelsen skete tilbage i 2005 da Weiss konkurrerede som professionel mountainbiker, men dommen faldt først i 2011, efter en længerevarende undersøgelse sket med baggrund i den østrigske cykelrytter Bernhard Kohls dopingafsløringer.

Weiss har hele tiden nægtet sig skyldig. En benægtelse som NADA (Det Østrigske Anti Doping Agentur) gav Weiss medhold i.

WADA (Det Internationale Anti Doping Agentur) var dog ikke enig i NADAs medhold og idømte i stedet Weiss en to-årig karantæne, startende fra november 2011 og to år frem. Weiss benægtede fortsat, men valgte at tage imod karantænen for at komme videre i sit liv.

Flere store resultater efter skiftet fra mountainbiking til triathlon

Lige inden Michael Weiss blev idømt karantænen i 2011, blev han XTERRA-verdensmester på Maui. I 2008 vandt Weiss VM-sølv, imens han i 2009 og 2010 vandt VM-bronze.

Men udenfor crosstriathlon, har Weiss også leveret flere store resultater. Bl.a. har han opnået sejre i Challenge Walchsee 2010, IRONMAN St. George 2010, IRONMAN Cozumel 2013 og 2014, IRONMAN 70.3 Santa Cruz (2016) og IRONMAN Maastricht 2017.

Derudover har Weiss også opnået adskillige podieplaceringer adskillige IRONMAN og IRONMAN 70.3-stævner.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply