Imens der herhjemme blev kørt både XTERRA European Championship og Nordisk Mesterskab på sprintdistancen, var Thomas Strange og syv danske age groupere (samt spansk-engelske-danske Nicholas Ward Munoz) til start i IRONMAN 70.3 Lanzarote. 

Racet på Lanzarote var på forhånd blevet lagt op til at Thomas Strange stod overfor en kæmpe udfordring, og i dette interview der kun er et par dage gammelt, medgav Strange da også at han ville blive glad, hvis bare han kunne snige sig ind i top fem.

Til gengæld var det lige præcis hvad han gjorde i dag – at snige sig ind i top fem med en fjerdeplads i et utroligt stærkt felt, der blandt andet inkluderede de to internationale tri-stjerner James Cunnama og Ruedi Wild.

Det skete efter at han allerede på svømningen blandede sig helt i front og kom op af vandet med de allerhurtigste som 5’er, hvorefter han måtte indkassere et tidstab på et otte minutter til de allerhurtigste på cyklen, hvor tyske Markus Rolli var særligt toneangivende – dog var den hurtige dansker stadig på femtepladsen.

Tyskeren måtte dog på løbet hurtigt kapitulere overfor en hurtigtløbende James Cunnama, der dermed satte kursen direkte mod sejren. Efter 17,5 kilometer måtte Rolli også se sig indhentet af spanse Emilio Aguayo Munoz, imens Thomas Strange med blod sved og tårer, fortsat holdte fast i sin femteplads – en placering, han holder hele vejen til mål.

På målstregen var det James Cunnama der var den første herre, imens Emilio Aguayo Munoz var 2’er og Markus Rolli 3’er.

Efterfølgende blev Rolli dog diskvalificeret på grund af hvad IRONMAN kalder ‘et brud på race-reglerne’, og Kenneth Vandendriessche – der blev 4’er – rykkede dermed op på tredjepladsen, imens Thomas Stranges femteplads dermed blev avanceret til en fjerdeplads.

Ifølge vores oplysninger, blev Rolli i øvrigt diskvalificeret for at have krydset midterlinjen på cykelruten, hvilket på racebriefing blev konkretiseret til at medføre diskvalifikation.

Med en forhåndsudtalelse om at han vil være glad for en top-fem, må Thomas Strange derfor smile lige lidt ekstra ved aftenbordet her til aften.

Nicholas Ward Munoz blev i øvrigt 11’er, efter et race, hvor han – efter eget udsagn på Facebook – bare ikke kunne opnå mere end dét på dagen.

Da der endnu ikke ligger officielle age group-resultater tilgængelige på IRONMANs hjemmeside, kan vi i skrivende stund desværre ikke rapportere om de danske age grouperes præstationer.

I kvindernes race var det i øvrigt Anne Haug der vandt, imens kometen Lucy Charles blev 2’er og Michaela Herlbauer blev 3’er.

Resultater IRONMAN 70.3 Lanzarote 2017

Pro-herrer

1 James Cunnama, Sydafrika, 03:47:07
2 Emilio Aguayo Muñoz, Spanien, 03:50:20
3 Kenneth Vandendriessche, Belgien, 03:57:15
4 Thomas Strange, Danmark, 04:00:15
5 Albert Moreno Molins, Spanien, 04:00:31

11 Nicholas Ward Munoz, Storbritanien/Spanien/Danmark, 4:07:40

Pro-kvinder

1 Anne Haug, Tyskland, 04:12:38
2 Lucy Charles, Storbritanien, 04:20:32
3 Michaela Herlbauer, Østrig, 04:29:34
4 Alexandra Tondeur, Belgien, 04:33:05
5 Anna Noguera, Spanien, 04:35:39

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply