Der var næsten dansk fuldt hus i både herre- og kvindefeltet til det officielle EM i Herning i dag, hvor Camilla Pedersen blev ny europamester, Anders Christensen vandt sølv, Maja Stage Nielsen vandt sølv og Miki Mørck Taagholt vandt bronze.

Der var i dag dansk medaljeregn ved ETUs officielle europæiske mesterskab på mellemdistancen i Herning. Allerbedst gik det for den danske tri-dronning Camilla Pedersen der nappede en suveræn guldmedalje i et kvinderace hvor også Maja Stage Nielsen kom på podiet med en sølvmedalje. Og for at det ikke skal være løgn, så blev det også til dansk sølv og bronze i herrefeltet ved Anders Christensen og Miki Taagholt.

Camilla Pedersen ny europamester – Maja Stage Nielsen tager sølv!

Under pressemødet i Herning i går underspillede Camilla Pedersen tilsyneladende sin rolle, da hun fortalte at hun ikke vidste hvor hun stod efter sit styrt i IRONMAN 70.3 Barcelona for et par uger siden.

Men formen er det altså. Det beviste hun tydeligt allerede under svømningen, hvor hun kommer op af vandet kun få sekunder efter den førende kvinde Line Thams. De to kvinder fik hurtigt indledt et samarbejde på de første kilometer cykling, og selvom konkurrenterne jagter indædt bagfra, bliver de to bare ved og ved med at øge deres forspring.

Henimod slutningen på de 90 kilometer cykling får Pedersen dog slået et hul til Thams, og så er esbjerggenseren den første kvinde til at stille cyklen i T2 – næsten et minut foran Thams. Herefter skulle der så gå yderlige 2,5 minut før britiske Sarah Lewis følger trop i tredjeposition.

Ude på løberuten fortsætter Camilla Pedersen med at øge sit forspring, og selv da hun må en tur i penalty box for at afsone en tidsstraf helt tilbage fra en mindre fejl i T1, bliver forspringet ikke mindsket uhyggeligt meget. Herfra skulle meget dermed gå galt hvis det ikke skulle blive til en dansk europamester ved navn Camilla Pedersen når dagen var omme.

Camilla Pedersen var bare en tand bedre end alle andre i dag, og det beviste hun tydeligt ved at krydse målstregen i ensom majestæt i tiden 4:15:01, hvilket var lidt over seks minutter hurtigere end landsmanden Maja Stage der tog sig af EM-sølvmedaljen.

Det var særligt på løbet at Maja fik vist at hun hører til i den absolutte verdensklasse, hvor hun løber sig op fra tiendeposition til en smuk sølvmedalje på de kun 21,1 kilometer løb. På målstregen var Stage dog tredje kvinde, men da løbets nummer to Laura Siddall ikke kørte i EM-klassen, var det dermed Maja der blev EM-sølvvinder.

Anders Christensen vinder sølv og Miki Taagholt vinder bronze!

Også i herrernes race blev det til dansk medaljefest, hvor Anders Christensen og Miki Taagholt overraskede alt og alle og løb sig ind på anden- og tredjepladsen.

Den danske mester i sprint Miki Taagholt startede dagen supergodt ud ved at komme op af vandet i en føregruppe på kun to mand sammen med svenske Jesper Svensson, hvorefter det blev et langt dansk-svensk parløb på den første halvdel af cykelruten.

Der sad dog nogle meget, meget hurtige herre bagved og jagtede, hvor Anders Christensen var den allermest toneangivende. Han kører simpelthen fra alt og alle på den sidste halvdel af cykelruten, hvor pro-debutanten Kristian Høgenhaug til gengæld på de sidste par kilometer er ved at lukke hullet op til sin førende landsmand.

Det bliver dog Anders Christensen der er første mand på løberuten, og spændende skulle det så blive om den høje aalborggenser kunne holde den hele vejen til målstregen. Det var en mission der desværre ikke lykkedes, for bagfra kom tyske Patrick Dirksmeier der havde overordentligt meget fart på.

Selvom Christensen forsøgte, så kunne han ikke hænge på Dirksmeiers tempo da der var kontakt mellem de to efter knap 8 kilometers løb. Dirksmeier fik dermed bragt sig alene i front, i en position han derefter holdte hele vejen til mål.

Anders Christensen holdte til gengæld andenpladsen, og det var selvom han havde en meget hurtigtløbende Miki Taagholt jagtende under et minut efter sig.

EM-guldvinderen blev dermed tyske Patrick Dirksmeier i tiden 3:49:27, imens Anders Christensen vandt dansk sølv i tiden 3:52:09 og Miki Taagholt dansk bronze i tiden 3:52:39.

Resultater ETU European Middle Distance Championship i Herning 2017

Kvinder

1 Camilla Pedersen, Danmark, 4:15:01
2 Maja Stage Nielsen, Danmark, 4:21:10
3 Sarah Lewis, Storbritanien, 4:21:35
4 Michelle Vesterby, Danmark, 4:25:21
5 Hanna Maksimava, Hviderusland,, 4:33:25

Herrer

1 Patrick Dirksmeier, Tyskland, 3:49:27
2 Anders Christensen, Danmark, 3:52:09
3 Miki Mørck Taagholt, 3:52:39
4 Joe Skipper, Storbritanien, 3:53:25
5 Thomas Strange, Danmark, 3:54:02

Alle resultater kan ses her.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply