Den danske OL-triatlet Andreas Schilling fik en tæt på drømmestart på sæsonen i går da han blev nummer fem i World Cup’en i Chengdu. Schilling selv er da også godt tilfreds.

Danmarks bedste kortdistancetriatlet Andreas Schilling har ikke været i konkurrence siden han krydsede målstregen i ITU Grand Final i Cozumel i september sidste år. I lørdags og i går var så første race siden da, og her fik han altså taget rigtigt godt hul på sin 2017-sæson med en smuk femteplads i World Cup’en i kinesiske Chengdu.

Spørger man Schilling selv er han da også meget tilfreds med sin sæsonstart, hvor han lørdag kvalificerede sig til søndagens finale med en femteplads i Semifinale 3 og i går levede op til lørdagens resultat med endnu en femteplads i finalen.

– “Semifinalen gik lige efter planen og jeg kom igennem uden de store problemer og slap for at løbe mig helt ud. Finalen var tætpakket som forventet på svømningen og hurtigt bliver der dannet en stor gruppe på cyklen. Jeg forsøger et par gange at slippe væk, men det lykkedes ikke på den meget hurtige og ‘nemme’ rute,” fortæller Andreas Schilling da vi fanger ham til en kommentar til sin flotte præstation.

Fire konkurrenter fik revet sig løs i T2

På trods af det supergode resultat gik det da ikke helt uden gnidninger. Et tætpakket felt i T2 sørgede nemlig for en del sammenstød atleterne imellem, og det gav luft til at nogle stykker fik slået sig et lille hul i begyndelsen af de afsluttende 2,5 kilometer løb.

– “Jeg har et lille sammenstød med et par stykker i T2, som sker når vi er så mange i gennem sammen, og hænger derfor lige bagved frontgruppen. De fire forreste har et lille hul på de sidste 500 meter og jeg spurter derfor om 5.pladsen i den næste gruppe. Den napper jeg – og jeg er super glad for denne fornemme sæsonstart,” fortæller Schilling videre.

Vanvittig hurtig fart på løbet

Imens lørdagens semifinale blev kørt på den traditionelle sprintdistance 750-20-5, så blev distancen godt og vel halveret til en supersprint i søndagens finale. Den yderst korte distance 400-10-2,5 betød at der virkeligt blev givet gas undervejs, og det var særligt på løbet det kunne mærkes, hvor vinderen blev noteret med et pace på lynhurtige 2.48/km.

– “De afsluttende 2,5 kilometer bliver løbet i pace 2.48 for vinderen og 2.51 for mig – så er der altså rimelig godt smæk på,” fortæller Andreas og ser nu frem til et par dage i Kina inden han rejser afsted til Japan for VM-seriens tredje afdeling i Yokohama på lørdag.

– “Nu har jeg et par dage her i Kina inden jeg drager videre til Yokohama i Japan og WTS på lørdag.”

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply