Imens der var godt gang i landevejsstævnerne i weekenden, blev der også dystet offroad på den danske tri-scene. Det skete i XTERRA Aarhus, hvor Jens Emil Sloth Nielsen og Nicoline Rahbek Dam Sørensen var stærkest.

Hos herrerne skulle det vise sig at blive en relativt intens battle mellem offroad-specialisten Jens Emil Sloth Nielsen og den lidt mere offroad-urutinerede Chris Fischer.

Chris var ellers dén af de to der gav sig selv det bedste udgangspunkt under svømningen, efter at have forladt det våde element som 3’er, 2,5 minut foran Jens Emil. Men på mountainbiken fik Jens Emil lukket hullet op til Chris, hvorfor de kunne tage hul på det afsluttende trailløb sammen.

Her var Jens Emil Sloth Nielsen lige lidt hurtigere end Chris Fischer, og så var det dermed førstnævnte der nappede sejren kun 54 sekunder foran Fischer.

Til gengæld skulle der gå yderligere 3,5 minut før Finn Kaczmarek rundede podiet af med en tredjeplads.

Hos kvinderne derimod, blev det til en markant mere suveræn sejr til Nicoline Rahbek Dam Sørensen.

Nicoline forlod ellers vandet som 3’er med halvandet minut op til en hurtigtsvømmende Heidi Thranum, men fik til gengæld godt og grundigt hul igennem på mountainbikeruten, hvor hun både fik lukket hullet til Thranum og derefter distanceret hende med knap ni minutter.

Dét forspring blev øget med yderligere et par minutter på trailløbet, og så kunne Nicoline Rahbek Dam Sørensen altså kalde sig vinder af XTERRA Aarhus 2018 foran Heidi Thranum på andenpladsen og Anne-Mette Mortensen yderligere 5,5 minutter efter.

Resultater XTERRA Aarhus 2018

Herrer

1 Jens Emil Sloth Nielsen, Cyclesport Silkeborg, 2:00:57
2 Chris Fischer, 2:01:51
3 Finn Kaczmarek, Odense Triathlon Klub, 2:04:21
4 Søren Hyldal Sørensen, Aalborg Triathlon Klub, 2:04:30
5 Jeppe Skovbjerg, 2:10:26

Kvinder

1 Nicoline Rahbek Dam Sørensen, Aarhus 1900 Triathlon, 2:21:35
2 Heidi Thranum, MT Højgaard, 2:33:17
3 Anne-Mette Mortensen, Team Fit4Run, 2:38:47
4 Lise Sohl, Odense Triathlon Klub, 2:39:25
5 Anna Olivarius, Triplenorth, 2:42:33

Alle resultater, inklusiv dem fra lørdagens sprintdistance, kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply