Imens der i det sjællandske i dag blev kørt IRONMAN Copenhagen, var der også gang i den i det jyske, hvor der blev kørt XTERRA Slettestrand. Ganske vist i et helt andet terræn, end det Michelle Vesterby jordede konkurrenterne i i København. Allerøverst på podiet ved Slettestrand finder vi Thomas Mortensen og Tanja Hultengren Larsson, hvor førstnævnte fik alvorlig kamp til stregen, imens sidstnævnte var mærkværdigt mere suveræn.

For hvis vi starter med kvinderne, så var der bare ikke rigtigt nogen der kunne hamle noget op mod Tanja Hultengren Larsson (KTK86). Allerede fra startskuddet havde lydt var hun over alle bjerge – hun skaber sig et forspring på et par minutter til nærmeste konkurrent under de 750 meter svømning, hamrer over stok og sten på de 30 kilometer mountainbike og følger derefter op med et 10 km trailløb, der ikke efterlader nogen tvivl om vinderen.

Tanja kom altså igennem de hårde XTERRA-strabadser i tiden 2:43:36, imens XTERRA-verdensmesteren Carol Rasmussen (Karlslunde Tri) måtte tage til takke med en andenplads i tiden 2:51:43. Sidste kvinde på podiet blev Trine Balskilde Stoltenborg (Salomon Adventure Team), der nåede målstregen efter 3:01:13.

Helt anderledes stod det til i herrernes race, hvor hele top tre, nemt kunne have været byttet om. Det blev dog til en sejr for den über-erfarne Thomas Mortensen (TeamMortensen.com), der vel nok mest er kendt for sine meritter i den mere traditionelle tri-disciplin.

Spændingen opstod allerede under svømningen, hvor Allan Månsson (MTBK) åbnede op for skruen og padlede vand som var der en haj efter ham. Månsson var dermed første mand på land med to gange Mortensen (Thomas og Anders) og et par stykker mere omkring 40 sekunder efter sig.

Bagud på svømningen var én af forhåndsfavoritterne Anders Bregnhøj (Bikelife.dk) til gengæld kommet, så han havde altså noget at indhente på de 30 km mountainbike. Det var da også tydeligt at han ikke selv var i tvivl om det, for han tilbagelægger mountainbikeruten i tiden 1:07:58, hvilket der kun var én der gjorde hurtigere; nemlig Jens Emil Sloth Nielsen (Outdoor Bjerringbro).

Bregnhøj var dermed ved at kæmpe sig tilbage i kampen om sejren, men Thomas Mortensen var stadig et godt stykke foran da de første atleter tager hul på løberuten, så meget skulle ske, hvis det ikke skulle være Mortensen der skulle løbe med Slettestrand-trofæet.

Men meget var faktisk ved at ske – Anders Bregnhøj virkede nemlig ikke synderligt mærket fra sin tempotur på mountainbiken, og det betød at han med et afsluttende løb på 0:53:14, ikke var langt fra at nå op til Mortensen på de sidste par kilometer.

Ram på ham fik Bregnhøj dog ikke, så det blev altså til en snæver – men flot – sejr til Thomas Mortensen, der virkeligt er begyndt at få succes med offroad triathlon. Til gengæld fik Anders Bregnhøj løbet sig op på andenpladsen kun 52 sekunder efter Mortensen, imens Allan Månsson, der jo stak totalt af på svømningen, klarede sig i mål til en tredjeplads, kun 1:10 efter Mortensen.

Resultater XTERRA Slettestrand 2017

Kvinder

1 Tanja Hultengren Larsson, KTK86, 2:43:36
2 Carol Rasmussen, Karlslunde Tri, 2:51:35
3 Trine Balskilde Stoltenborg, Salomon Adventure Team, 3:01:13
4 Diana Sloth Nielsen, 3:01:46
5 Anna Olivarius, KMTBK, 3:02:38

Herrer

1 Thomas Mortensen, TeamMortensen.com, 2:20:00
2 Anders Bregnhøj, Bikelifte.dk, 2:20:52
3 Allan Månsson, HMTBK, 2:21:10
4 Anders Mortensen, Ganløse Tri-Center, 2:22:13
5 Jens Emil Sloth Nielsen, Outdoor Bjerringbro, 2:24:02

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply