Challenge Family har annonceret, at de bryder med arrangørerne bag Challenge Regensburg. Det store sydtyske stævne står dermed nu uden kontrakt med Challenge, men race director Tom Tajsich er fast besluttet på at køre stævnet videre uden det verdensomspændende brand.

Nyheden om at Tom Tajsich ikke kommer til at stå i spidsen for et Challenge-race den 12. august næste år, er ligeså overraskende for ham selv, som det er for de allerede tilmeldte atleter.

Tajsich har nemlig kun nyheden at forholde sig til, fra en pressemeddelelse udsendt af Challenge Family. Det fortæller han selv i en pressemeddelelse til Tri-mag.de.

Forretningskritisk opførsel årsag til ophævelse af kontrakt

I en pressemeddelelse fra et af triathlonsportens største eventvirksomheder, forklarer Challenge Family, at de helt ekstraordinært har revet kontrakten med Regensburg-arrangørerne i stykker.

En kontrakt der oprindeligt var underskrevet til og med 2020.

Årsagen skulle ifølge pressemeddelelsen være forretningskritisk opførsel fra Tom Tajsich under et interview med Triathlon-Szene.de.

Samtidigt var offentliggørelsen af Challenge Regensburg Half, dråben der fik bægeret til at flyde over hos Challenge Family. Det viser sig dog at Purendure Event GmbH – firmaet bag Challenge Regensburg – intet har at gøre med Regensburg Half.

Dermed bliver der ikke kørt Challenge Regensburg i 2018. I stedet bliver de allerede tilmeldte til Challenge Regensburg ’tilbudt den bedst mulige løsning for hver atlet’, lyder det fra Challenge Family.

De kommer dog ikke ind på hvilken løsning de har i ærmet.

Der køres fulddistance i Regensburg i 2018

Tom Tajsich selv, ønsker indtil videre at holde sig tilbage med udtalelser, da de juridiske omstændigheder mildt sagt ser meget forvirrende ud. Han lover dog at der bliver kørt et fulddistancerace i Regensburg til næste år.

– Vi kommer selvfølgelig til at afvikle 2018-racet alligevel. Enten på den ene eller på den anden måde, lyder det fra Tom Tajsich.

Offentliggørelsen af stævnet Challenge Regensburg Half, som Challenge Family anklager Tom Tajsich for at stå bag, har dog intet at gøre med det originale Challenge Regensburg stævne. Heller ikke selvom stævnet har samme terminsdato som det originale Regensburg-race.

– Vi har ikke offentliggjort et Challenge Half-stævne. Stævnets hjemmesideudvikler har brugt termen Challenge Half som en test, men så snart jeg blev klar over det, fik jeg det fjernet og det blev istedet lanceret som Empire Race, fortæller Tajsich videre.

Tajsich har offentligt luftet muligheden for et mellemdistancerace i Regensburg

Situationen er ikke blevet bedre af, at Tom Tajsich i et interview med Triathlon-Szene.de, åbent har fortalt om fordelene ved at introducere et mellemdistancerace i Regensburg.

– Vi har brug for et mellemdistancerace eller en mærkbar forøgning i deltagertallene på den lange distance, så racet er økonomisk bæredygtigt i fremtiden, fortalte Tajsich i interviewet.

Men det er Zibi Szlufcik, administrende direktør i Challenge Family, langt fra enig i. Han mener at et mellemdistancestævne i Regensburg, kan gøre deltagermæssig skade på Challenge Walchsee-stævnet, der har terminsdato tre uger efter Regensburg og samtidigt er placeret godt to timers kørsel sydpå.

Challenge Regensburg var udpeget til ETU European Long Distance Championship 2018

Hvad der gør sagen endnu værre, er at Challenge Regensburg oprindeligt var udpeget til at skulle være det officielle Europamesterskab på ironman-distancen i 2018. En titel, som Tom Tajsich endnu ikke ved om Regensburg-stævnet kommer til at beholde.

Det skal juridiske undersøgelser nu finde svaret på.

– Det er noget af det som de juridiske undersøgelser handler om lige nu, slutter Tom Tajsich.

Er du allerede tilmeldt Challenge Regensburg 2018, kan komme i direkte kontakt med arrangørerne på info@challenge-regensburg.com (jep, arrangørerne er fortsat indehavere af domænet challengeregensburg.com).

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply