Imens den helt store IRONMAN-weekend er ved at komme godt i gang i København, bliver der i morgen også kørt IRONMAN i det svenske. Det foregår i Kalmar, der længe har haft terminsdato dagen før København, hvor de to store stævner har skiftes til at have besøg af henholdsvis et pro-herre og et pro-kvindefelt.

I år er det Københavns tur til at byde på kvinderace, og Kalmar står dermed i morgen for at kunne tilbyde nogle af de allersidste Kona-point for herrernes vedkommende. Og det er lige præcis hvad der står på spil for danske Esben Hovgaard, der i Kalmar skal forsøge at hente de allersidste point i samlingen, inden kvalifikationsperioden til Kona officielt slutter den 31. august.

Esben Hovgaard stiller til start i et herrefelt, der udover ham selv, tæller yderligere tre danske pro’ere; Michael Smith Larsen, Rasmus Fitzner og Bekim Christensen.

De fleste danske øjne vil dog nok være mest rettet mod Hovgaard, for siden vores interview med ham op til IRONMAN Western Australia tilbage i november sidste år, har det været officielt at den danske pro-triatlet med fuldtidsjob som fuldmægtig i Frederiksberg Kommune, jagter en tur til Hawaii til oktober.

Så sent som for kun få uger siden, så vi ham på pointjagt i estiske IRONMAN 70.3 Otepää, og når det går løs i morgen i Kalmar, er det med et mål om – forhåbentligt – at sikre sig point nok til at slutte blandt de 50 bedste i KPR.

Racet i Estland forløb dog ikke helt som planlagt, da han kun dagen forinden raceday måtte sande, at han ikke kom til at køre race på sin egen cykel. Den stod simpelthen i et helt andet land, da transportfirmaet havde sendt den på den forkerte tur.

En lånecykel blev dermed arrangeret, men det var langtfra optimalt for danskeren, og hans jagt på point endte dermed på en – for Esben selv – skuffende fjerdeplads.

Og dén tur, sidder desværre stadig i baghovedet på Esben her forud for IRONMAN Kalmar om kun lidt over 12 timer.

– Jeg er meget usikker på min form desværre, da jeg har haft lidt svært ved at komme ordentligt i gang efter Frankfurt. Og særligt med skuffelsen fra Estland i baghovedet, må jeg indrømme, at det både kan blive en dreng eller en pige på lørdag. På den anden side, så føler jeg, at det må være min tur til at have lidt lokal medvind, fortalte Esben Hovgaard da vi fangede ham til en kommentar sent i går aftes.

Med 1610 point i KPR, hvilket i skrivende stund er 1790 point efter ranglistens nummer 50 Markus Fachbach, kræver det dermed minimum en podieplads, hvis Hovgaards mål om Kona 2017 skal blive indfriet.

Esben selv medgiver at det bliver svært, men at ingenting naturligvis er afgjort før han har krydset målstregen i morgen.

– Tja altså, skal minimum på podiet, så det er da målet. Det bliver svært, men der er ikke noget afgjort før jeg krydser målstregen, fortæller Esben til spørgsmål om det stadig er Kona-kval han går efter, hvilket vi dermed kan konstatere det fortsat er.

Undervejs kommer danskeren dog til at møde hård modstand fra en lang række konkurrenter, så en eventuel podieplacering bliver ikke noget han kommer sovende til. Esben selv, kalder det i hvert fald et stærkt felt – men hvis vi kender ham ret, så skal der nok være et kampinstinkt i ham, der nok skal få ham over målstregen blandt de allerbedste.

– Umiddelbart er det et stærkt felt der er samlet, men jeg tror ikke at de alle stiller op. Jeg tror Alonso Mckernan (Clemente Alonso McKernan, red.) og Denis chevrot bliver de største konkurrenter, sammen med måske nogle af tyskerne. Det bliver spændende at se, hvem der dukker op i morgen til pro-briefing, slutter Esben.

Sikkert og vist er det dog, at der udover de fire danske pro’ere, også stiller 27 danske age groupere til start. Dem har vi alle listet herunder, og her på Pastaparty.dk ønsker vi både de danske pro’ere og de 27 danske age groupere en god kamp i det svenske.

Danske deltagere IRONMAN Kalmar 2017

MPro

2 Michael Smith Larsen
12 Rasmus Fitzner
17 Esben Hovgaard
23 Bekim Christensen

M25-29

897 Peter Jensen

F30-34

494 Anne Bønløkke

M30-34

1029 Simon Dyngby Walther
1072 Simon Jensen
1073 Rune Jensen
1144 Casper Reinsholm

F35-39

585 Pernille Nielsen

M35-39

327 Que Son Vu
1251 Poul Broch
1424 Thomas Schultz Larsen
1468 Marios Winding

M40-44

1652 Dan Moon Jakobsen
1757 Glenn Nielsen

F45-49

705 Hannah Goldring

M45-49

251 Durrin Hynes
2010 Henrik Handrup
2021 Hans K. Hildén
2065 Peter Kaufmann
2590 Jakob Baruel Poulsen

M50-54

2303 Johnny Enghoff
2331 Tim Hansen
2332 Carsten Borgund Hansen
2323 Claus Hansen
2349 Svend Erik Jensen

F55-59

155 Trine Ahlburg

M55-59

2542 Charly Christian Skov

M60-64

2573 Palle Sekshøj-Christensen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply