Danske Maja Stage Nielsen lykkedes i går med at blive nummer tre i sin kun anden IRONMAN, og tilmed i det nordamerikanske IRONMAN mesterskab med mange stærke konkurrenter. Og Maja, ja hun er både super glad og stolt over sin præstation.

Tilbage i september kørte den danske pro-triatlet Maja Stage Nielsen sin første IRONMAN i IRONMAN Mallorca, hvor hun blev nummer to. Og i går fulgte hun så op på det resultat med en tredjeplads i IRONMAN Texas i et væsentligt stærkere felt.

Her til formiddag har vi haft en kort snak med Maja om hendes smukke tredjeplads, hvor alt tyder på at hun nu også har sikret sig en startplads til IRONMAN World Championship på Hawaii til oktober.

Følte at hun var med til at skabe racet

Da vi fanger hende her til formiddag – som er nat i Texas – er det en meget glad Maja vi får kontakt med. Også selvom hun har mere end svært ved at falde i søvn.

– “Jeg burde sove nu, men det går ikke så godt,” starter Maja Stage Nielsen med at fortælle med et stort smil. “Jeg er virkeligt glad. Det var så fedt at være en del af racet på den måde jeg var i dag. Vi kæmpede så meget om pladserne, og jeg føler at jeg var med til at skabe racet.”

Og at være med til at skabe racet gjorde hun helt bestemt. Efter at være kommet lidt bagud på svømningen fik hun på cyklingens første kilometer kørt sig op igennem feltet, og så var det blandt andet hendes høje tempo der fik lukket hullet op til Alicia Kaye der lå alene imellem den førende Lauren Brandon og forfølgergruppen.

Maja kunne tage hul på løbet som nummer to med en håndfuld konkurrenter lige efter sig, og i en intensiv dyst om placeringerne, lykkedes det hende at hente tredjepladsen hjem. Det så ellers længe ud til at hun skulle tage andenpladsen, men med kun få kilometer tilbage kom en lynhurtig Michaela Herlbauer flyvende bagfra.

– “Det er første gang jeg har prøvet at vi skiftede placering så meget frem og tilbage. Det er udfordrende mentalt, men virkelig fedt. Da Michi (Michaela Herlbauer, red.), der har været min træningmakker her i Texas, kom forbi mig tilsidst forsøgte jeg også kort at løbe med, men der var intet at gøre. Hun løb simpelthen for stærkt. Men fedt at dele podiet med hende,” forklarer Maja stolt.

Maja Stage Nielsen: Nu skal jeg til Hawaii

Med andenpladsen på Mallorca i september og nu tredjepladsen i Texas i går, er Maja nu oppe på 4670 point i Kona Point Rankings, der afgører hvilke pro-atleter der får adgang til IRONMAN World Championship og hvilke der ikke gør.

Ser man på tidligere år har 4670 point været nok til at have sikret sig en startplads i Kona, og med den statistik i baghovedet, er det mere eller mindre sikkert at vi får endnu en dansker i det kvindelige pro-felt på Hawaii til oktober.

– “Nu skal jeg til Hawaii! Det er den bedste bonus der nogensinde har fulgt med et godt resultat,” forklarer Maja både stolt og glad. “Det er det jeg har drømt om, men siden Mallorca (hvor hun blev nummer to i sin IRONMAN-debut, red.) skiftede det fra kun at være en drøm til også at blive mit mål.”

Det er dog ikke kun tredjepladsen i sig selv og Kona-kvalifikationen der vækker glæde hos Maja. At hun kunne følge op på sin andenplads fra Mallorca med endnu et topresultat på distancen giver masser af glæde i sig selv.

– “Det er fedt at have ét godt resultat (Majas første IRONMAN, red.) men følelsen er endnu bedre når man gør det igen. For så ved man at det ikke bare var et tilfælde,” slutter Maja Stage Nielsen.

Du kan læse hele racets udvikling der sikrede Maja tredjepladsen her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply